pindah rumah

salam sume..

kepada kengkawan ku sume…

aku nak maklum kan..

bahawa sesungguhnye..

aku tak akan menulis di wordpress sudah..

bukan ape…

aku tengok komuniti di blogspot macam lebih meriah je…

so kalo maseh mau membaca aku nye entry..

please go to http://wanaowen.blogspot.com/

bye2….

Advertisements

Sedih dan Sadis…

Salam semua…
amboi2..sedih dan sadis betul tengok blog aku ni…dah bape lame tak di update..
bukan ape..kekadang tu dapat mase nye malas nak menulis..amik ko…
berbulan2..berminggu2 senyap dan sunyi sepi je…
so from now on..hopefully semangat tu datang la kembali ye…insyaAllah..

btw..nak ucapkan tahniah kat my best friends : Siti Zaida Ishak dan pasangan nya,Amirul Haikal Azizan di atas perkahwinan mereka CNY yang lepas..dan seperti biase sape jadi pengapit?….hmm…tuan empunya blog..tapi sorry ek..zaida nye kawin..last service aku jadi pengapit..huhu..cukup sampai di situ je ye kawan2..even Ti yang nak kawin tengah tahun ni pun, aku dah pesan awal..sile cari pengapit len..aku tak mo dah jadi..kerana …AKU NAK KAWIN GAK KENGKAWAN!!!!!!!!!!!!!hehe

Kenangan Bulan Puasa

Salam semua…so apa macam hari kedua berpuasa?..ok?..

hehe..hari ni macam panas2 la hari..so agak letih sedikit.

plus kete suria ijau meragam lak tadi.mujur ade uncle fazli datang tolong.kalo tak, tak tau ape yang nak di buat.bawak kete je yang aku pandai..

tapi bukan tu kenangan bulan pose yang nak di sharekan..tapi kenangan bulan pose di kala menjadi budak ROTU.

pergh…ade 1 kali annual camp, waktu intermediate jatuh dalam bulan puasa.

org kate memang extra sedih la..bukan sedih pasal pe..pasal confirm..dan confirm akan penat bagai nak rak.yang peliknye…time annual camp, selalunye memang musim ujan..tapi time inter tu la..adalah musim panas…korang bayangkan la..fasa mara dilakukan pada hari yang panas dan berpuasa.bawak pulak m16 sorang satu..tak ke terduduk nak berjalan…bukan boleh tetibe nak berenti rehat sensorang tetiba..memang mencabar minda la time tu.tu baru fasa mara..dapat pulak kene duk kubu2 ni..pergh..bukan boleh nak bersantai..wajib kene stand by je all the time (masalahnye penat la wey..aku macam nak gak baring2..dah la tak dapat minum air..huhu…)

dan yang paling syahdu nye waktu bukak pose la..ingat lagi..waktu tu kubu mate aku adalah si remy jeriscia. lauk bukak pose waktu tu..ala2 dah extravaganzza dah rasenye..nasi ayam..tapi by the time nak tunggu waktu berbuka tu..ujan turun.memang rahmat serahmatnye.tapi huhu..tap..tap..tap..air hujan masuk dalam nasi ayam…pergh…sudahnye..aku berbuka laum nasi ayam + air hujan..remy sayu je tengok aku makan macam tu..tapi syukur dapat gak makanan..kalo org kat somalia ke ape…jgn kate nasi ayam, nasi sejemput sorang pun susah nak dapat..(mari menyedapkan hati sendiri..hehe)

n the best part is..hari raya aku tahun tu agak kurang berseri2..wajib muka hitam melengit.so takde makne nye nak show off muka di kala itu.n berat badan turun bagai nak rak..keremping jap aku di kala itu..hehe…

tapi org kate merasa la 2 minggu berpuasa dalam keadaan kekurangan.makan ape yang di beri je.macam tak boleh je nak demand air sirap yang manis2..sume nye tawar2..layan kan aje…

btw..korang penah ke rase ape yang aku n dak2 ROTU len rase kan?…hehe..korang try la sekali…agak best gak la….

**sedang kepingin air 100 plus la ni….ouch!..best nye!**

Salam Ramadhan

Salam Semua….

Salam Ramadhan kepada semua…

sorry lame tak update..ni pun pinjam Ti punye laptop..

curi2 surfing internet kat KFC jalan kuchai lama….

hehe… bincang2 perniagaan..wah..partnership lak pulak kan..

btw..lawatila ek blog ni http://eleganceshoppe.blogspot.com/ 

atau Facebook : search je elegance shoppe…korang mesti tak kan rugi membeli..bak kate org…tak menang tangan nak memilih barang…

support la kami2 ek…hehe…

baru2 nak mula n bertapak…baru nak bertatih./..

hehe…

k la…nak gerak balik dah ni…

jgn lupe bangun sahur ek..hehe….

daaa………………………………………..

** rindu lak kan kenangan berbuka pose kat ukm bersama2 floormate …hoho**

Sawang2…

Salam Semua…

emmm…korang perasan tak sesuatu…

perasan tak?…tak perasan?..hehe..tibe2 aku malu sendiri..

takde la…macam slow kan aku nye entry sejak kebelakangan ni..asal ek?..

aku pun tak tau…tapi macam tau nape…

ade banyak cite nak di update..tapi nye…banyak kekangan…

a) gambar2 semua dalam handset..masalahnye handset aku ni..dah uzur bebenar..so sangat la tak leh nak transfer gambar ke pc…dah hangin di situ..

b) bil internet tak berbayor2..dah..hangin ngan diri sendiri…hehe…

c) laptop lak uzur…bukan uzur kot..dah kiok pun..huhu…

so the solution?..tah…tak tau la…tengok le sampai ujung tahun ni nanti camne….

camne ape?..tah..haha…hangin tak ngan aku?..hangin kan..so layankan aje…

On the Track Back Again…

Salam semua..harap semua nye ceria dan sehat selalu..

tak banyak nak cakap n tulis hari ni..cume nak update kat sume yang hidup aku dah back on track balik..

hopefully aku akan lebih tabah pasni…

ape2 pun harap2 semua nye akan berjalan ngan lancar n please wana…

tolong la kuatkan semangat!…

fikirkan tentang semua org..jgn jadi selfish n please fikir baik2 sebelum buat sebarang keputusan!..

yang penting from now on.jgn nak ikutkan perasaan n buat semua perkara sehabis mungkin!..

InsyaAllah…

** btw..sape2 tau mane2 kerja part time yang boleh aku buat after keje?..anything pun boleh~ contohnye translate artikel ke, tolong wat2 keje opis ke, tolong ngajar tuisyen ke..as long as i get extra income..please contact me…tq**

Gerhana Bulan ~ Eclipse @ Tropicana City Mall

Salam Semua..adoi la..lame gile tak update blog!…
hoho..so ape khabar semua?..well..memang teruja sangat2 bila tibenye bulan julai la ni..
bukan pe…twilight : eclipse muncul di pawagam!..memang sangat mengujakan!..
well..memang dah bace pun buku nye n tau dah pun cite nye..tapi tak kira..nak gak tengok kat wayang!..so mari pilih sape jadi mangsa untuk temankan aku tengok eclipse..dan orangnye tak lain tak bukan zaid!..yezza….
so untuk kali ni…tugasan menempah tiket di berikan kepada beliau…dan oleh kerana beliau agak kejam org nye..beliau telah pilih la pawagam yang terdekat ngan umah beliau..iaitu di Tropicana City Mall…so walaupun tak tau kat mane..aku gagah kan jugak untuk encari tempat tersebut tanpa bantu GPS…hoho..dah le di iringi nagn hujan petang tu..(yang mane aku sangat la seram sejuk kalo driving ke tempat yang tak tau hala tuju dalam keadaan berhujan..tapi demi nak nonton edward cullen..mari layankan aje..dan memang berbakat dalam mencari jalan2 baru..maka aku pun sampai ke tempat tersebut ngan jaya nye!..bangga ngan diri sendiri jap..)
twilight fiesta petang tu turut disertai oleh mirul (housemate zaid) dan ping ( officemate zaid) dan wana (coursemate zaid ~ aku le tu..heheh)..
dan kami tanpa membuang masa..dah tak nak pandang kiri kanan..trus je masuk dalam movie hall..pergh!…
memang best r cite ni..sedondon cam dalam buku nye..tak sia2 tiket yang di belanja oleh zaid..hoho…
eh..korang dah tengok lum?..g r tengok…edward cam bese..memang ensem r dalam cite ni..n cite eclipse ni lebih banyak aksi compare to new moon..memang berdebar2 korang tengok (aku berdebar2 tengok edward cullen..hehe..)

ha..ni r permulaan cite eclipse..romantik gile n lawa nye surrounding diorang ni!

jacob n edward yang sesame suke kat bella..tapi kalo aku jadi bella..of course la edward yang jadi pilihan kalbu...

bella tengah confius nak pilih jacob atau edward..ikut la gerak hati yang betul

so..pe lagi..g r tengok cite ni wey..memang akan ade yang cakap tak best..biase r hati manusia lain2..tapi bagi aku..best je kot!..recommended to watch!

Previous Older Entries