Salam AidilAdha

Salam semua…amboi…dah lame tak update blog..tetibe je terus salam aidiladha kan..muahahaha…

menunjukkan betapa lame nye tak update blog..ntah la..tetibe merasakan tak de mood n idea nak update..padahal cite holiday ke Sabah ade je kan..

btw…korang tau kan aku g holiday ke Sabah last month?…ala mana yang tak tau tu..buat2 tau la ek..hehe…

aku g last month ngan best friend ~ Ti Indawati n adik Ti…memang best gile!…4 hari 3 malam kami spent di KK..

rase2 nye pas ni kalo aku jadi tour guide di KK..boleh la kot…korang nak ke mana?..aku leh tunjukkan jalan..hehe…macam ade unsur2 riak..sila jangan begitu wahai Mazwana…

well…kalo nak tengok kemeriahan aku n Ti holiday di sabah, leh la menjenguk photo album aku di Facebook ye…

ha…rupe2 nye..waktu g KK last month..aku seflight ngan teman sekampung a.k.a mak buyung Fatihah Nagib n hubby..hehe..what a small world!…diorang pun g holiday ke Sabah…mentang2 le skang ni popular ngan tagline “Now Everyone Can Fly” ..sampai kawan sekampung pun leh jumpe nun jauh di awan biru..hehe…

ha..skang ni current obsession..well can’t say current la..it is almost my hobby since school days pun…adalah g melancong…so sesuai ngan ekonomi diri n keadaan diri sendiri..maka obsession itu makin menjadi2 skang…

so for next year nye holiday trip sudah terencana..haha./.jgn jeles…korang nantikan je destinasi aku nanti ke mana…kalo betau skang..ala2 tak surprise nanti…well2..memang syok dapat travel…bak kate org…jauh berjalan luas pemandangan..try r wey..as for me…selagi belum settle down n masih belum ade anak ni..time ni le nak merayap habis-habisan…nanti dh kawin..tu consider len nye cite holiday..la ni…enjoy it to the fullest…

sila skang sangat cerita pasal travel adalah bermain2 di bibir setiap peserta trip holiday aku next year..walhal g holiday nye bape hari je pun..tapi penungguan tu bagai nak rak..haha…ape leh buat..cam budak2 lak jadi nye…ttapi layaannnnn…

ok dah..back to the entry title…selamat menyambut hari raya aidiladha kepada semua kawan2 di mana jua anda berada…drive safely to hometown..aku maybe balik petang esok..hopefully jalan tak jem..so di sebabkan itu,esok aku akan buat muke kesian kat bos supaya dia dapat bagi aku half day je..hehe….beringat2 waktu makan daging korban..nanti masing2 nye kolestrol dalam badan naik…

haha..macam jadi duta air asia lak aku..muahahaha....

Advertisements

Salam Aidilfitri

Salam kepada semua..

rasenye macam baru je hari tu wat entry tentang salam ramadhan..

tapi la ni tetibe muncul lak entry salam aidilfitri…hmmm cepat benar masa berlalu…

so camne hampir sebulan berpuasa?..ada peningkatan dalam ibadah masing2?..

sendiri jawab la ek…aku pun tanya diri aku ni ha gak…macam kene muhasabah diri je lagi ni…huhu…

well hari ni temankan zuraini g shopping baju raya anak dia…aku bawak dia ke carrefour subang jaya (yang sebelah subang parade tu), giant puchong and bukak pose kat kfc 101 mall, puchong.

macam best je shopping baju untuk anak2 tapi diri sendiri ada anak tekak and anak mata je..hehe…tunggu la ek sendiri nye anak..insyaAllah..

so sempena bulan Syawal yang bakal menjelma ni, aku nak amik kesempatan ni untuk ucapkan Selamat Hari Raya kepada semua saudara mara, sahabat handai, jiran tetangga n semua yang mengenali diri ini..(tak kenal pun takde hal..aku tetap wish untuk semua org…)..mintak maaf dari hujung rambut ke hujung kaki..kalo ade salah dan silap tu harap dapat di maafkan…n jemput la datang beraya ke rumah aku di Bentong,Pahang…tak jauh mane pun …hehe…

tahun ni takde nak ngantar kad raya so bagi korang kad di alam maya je la ek..ni pun aku cari kat yahoo images..cilok sape punye tah…thanks ek…

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI

**HATI2 EK BAWAK KETE BALIK KAMPUNG…..

Merdeka!!!!!!!!!!!!

Salam Ramadhan n Salam Kemerdekaan..

hari ni dah ke bape ek pose?…rase macam jap je lagi nak raya kan…hehe..so persiapan raye camne?..ok dah sume org…

yang dah besor2 cam kite2 ni..ala kadar je la kan…dulukan bebudak kecik2 je..hehe…sediakan duit raya untuk diorang..bagi diorang happy go lucky skit..hehe..

tapi bulan pose tahun ni cam tahun lepas gak..kite sambut sekali ngan bulan merdeka…umah mak ngah kat kl ni ha dah gantung bendera.blok kitorang je yang ade gantung..org len tak pun..padahal kuarters polis tu..hangin jap..hehe..

tapi kan yang best nye merdeka ni..pasal aku sangat la suke nyanyi lagu Jalur Gemilang n lagu Keranamu Malaysia..

lagu2 ni selalu follow nyanyi bagai nak rak pasal dulu2 kat UKM teramat la rajin diorang mainkan lagu2 ni waktu2 keramaian yang melibatkan kemerdekaan.n kebetulan, selaku budak ROTU yang terlebih gagah, kene la kami2 ni meramaikan majlis.so nak tak nak kene le nyanyi gak lagu2 ni.tapi memang best tau lagu ni.korang akan rase semangat bagai nak rak….

kalo nyanyi reramai, lagi la best nye.rase macam meresap ke dalam jiwa je.memang best sesangat.ke nampak sangat aku ni seorang yang berjiwa patriotik?..hehe..sikit lebih kurang r…rugi kot sape yang tak penah ade pengalaman gini..mujur jadi budak ROTu..so merasa la berbagai2 pengalaman.

pengalaman pasal merdeka yang paling extravaganza adalah bile kene wakil UKM untuk merdeka day parade kat Putrajaya.ala yang kuar kat TV tu..punye la bangga bagai nak rak.once in a lifetime tu terlibat benda2 camni…tapi muke aku tak kuar r tv nye..punye la ramai makhluk Allah time tu..takde le TV nak fokus satu2 kan..ke?..hehe…

so org kate pengalaman paling bermakna la tu…akan di kenang sampai bebila…siap ponteng kuliah lagi tau..n paling best..wajib lagu Jalur Gemilang n Keranamu Malaysia berkumandang sebilang masa time tu..syoknye ..

Bangga Jadi Rakyat MALAYSIA!..

Korang?