Lambaian Kampung Halaman

Salam Ramadhan kepada semua…

eh dah nak masuk tengah bulan ramadhan dah kite ni kan…

jap je rase nye…so korang balik kampung tak dalam bulan pose ni?..

aku?..tak penah tak balik..hehehe…sanggup tu walaupun hari sabtu keje half day…tapi nak gak balik bentong..nak jenguk mama n abah¬† dan yang paling best nak tido dalam bilik aku yang sangat2 nice tu!..hehe…

perjalanan pulang ke bentong memang yang paling best la perasaan nye bagi aku…rase cam best sangat2..kalo korang dengar lagu Sudirman “Balik Kampung” tu..ha macam tu la yang leh aku describekan perasaan nye…

dan punye la sangup aku..bulan2 pose ni..pas sahur pagi senin baru gerak balik…hehe…best gak kan kampung tak jauh mane ni…tol pun tak de la mahal sangat..kalo rase2 nak save budget, ikut jalan lama..so tak yah bayar tol…dapat menikmati keindahan alam…tapi yang penting nye..lambaian desa tu begitu menggamit perasaan..hehe…

tambah2 lak dah dekat nak raye2 ni..aduh..memang org kate semakin teringat2 perjalanan nak balik kampung tu..rase nak fast forward je hari..haha…jadi cam budak2 lak aku ni..tapi siyes….aku memang rindu gile kat kampung + bilik aku tu..

dapat bayangkan keenakan baring2 atas katil aku tu sambil baca novel..novel lak penuh bersusun kat tepi katil..pergh..memang sangat2 mendamaikan…sehari suntuk tak kuar bilik pun aku sangatlah sanggup!..

hehe..tibe macam kenape aku cerita perihal bilik kepada semua org..walhal..tajuk lambaian kampung halaman..mungkin lebih kurang je kot..tapi memang best la kalo kampung kat Bentong,Pahang Darul Makmur!…

<object width=”500″ height=”405″><param name=”movie” value=”http://www.youtube-nocookie.com/v/vpBFo6whm80?fs=1&amp;hl=en_US&amp;color1=0xcc2550&amp;color2=0xe87a9f&amp;border=1″></param><param name=”allowFullScreen” value=”true”></param><param name=”allowscriptaccess” value=”always”></param><embed src=”http://www.youtube-nocookie.com/v/vpBFo6whm80?fs=1&amp;hl=en_US&amp;color1=0xcc2550&amp;color2=0xe87a9f&amp;border=1” type=”application/x-shockwave-flash” allowscriptaccess=”always” allowfullscreen=”true” width=”500″ height=”405″></embed></object>

khas untuk korang sume..untuk mengujakan perasaan balik kampung semua org!..hehe…

Advertisements

Sunyi Sepi

Salam semua..ape khabar?..pose tak hari ni?..hehe..mesti la pose kan…

well dalam sedar tak sedar, dah nak seminggu kita berpuasa kan…memang rase macam jap je…tambah2 lak skang ni petang2 je ujan…takde la panas sangat n kering tekak..alhamdulillah..

tapi tahun  ni nye pose macam sunyi sepi lak aku rase..bukan sunyi sepi ape..pasal macam tak meriah ngan majlis bukak pose..hehe..

kalo tak selalunye…duk mengira miggu mane yang available untuk majlis bukak pose..kali ni cam clear je minggu2 pose…hehe…

so mane kengkawan ku sume..tak mau wat majlis bukak pose ke?..JKKP, floormate, SHRDC..mane anda sume…tak nak wat ke..tibe aku lak yang terextra semangat..hehe…

so anyone yang interested, cepat2 call aku ek..kita setting date…

btw..congrats to my beloved friend> Salwa Abd Ariff n Zarin Azham for their baby boy…huhu..dah beranak pinak kawan baik aku ni..aku?..kawin pun idak lagi..hehe..anyone?..hoho…

Selamat Berbuka Puasa!