eat pray love

Salam semua…ape khabar..aku cam biasa je…macam minggu ni agak ade tekanan dari alam pekerjaan..menci betull…sangat tak suke…

tapi nak buat camne kan..kalo tak keje..takde duit..so camne nak shopping..terpaksa la layankan aje…korang wat pe ujung minggu ni?…aku takde plan ape2 pun…mungkin impromptu plan nanti kot..wait n see je la..

hari rabu baru ni, memang takde plan pun nak g tengok wayang..tapi alih2 dalam tengahari camtu..timbul rase keinginan tu..so aku pun ajak zaid g tengok..well sapelah lagi insan nye..so nak tak nak..ajak zaid temankan..hehe..

tapi kitorang tak tau nak tengok cite pe lak..n seperti biase..aku di tugaskn untuk booking tiket..tibe2 baru teringat cite EAT PRAY LOVE…

ape lagi..aku pun terus la berusaha gigih nak booking tiket..mujur ade lagi seat..tengok kat TGV Sunway Pyramid..sangat mudah untuk kami ber2 g..ala2 fair n square gitu..tu yang pilih Sunway Pyramid…

macam agak teruja gak la nak tengok cite ni…n absolutely keterujaan tu berbaloi la..pasal cite ni sangat2 meaningful n menarik!..definitely 4 stars aku rating kan filem ni…

mesti korang tertanya2 nape tajuk filem ni camni kan?..well filem ni based on book..cam adaptasi la…Julia Roberts dalam cite ni macam tercari2 diri dia..so dalam pencarian itu, dia decide nak g holiday..which aku sangat2 setuju la..pasal holiday is escapisme…truly true…

as if…kalo sentiasa je statik kat satu2 tempat,,kita macam tak nampak dah benda lain..minda tak terbuka…rase pegun je..tapi once kite gerak and g ke satu2 tempat lain,baru kite realise the other things that revolve around us..that’s why la aku sangat suke g jalan2 atau holiday tempat2 baru…

dalam cite ni..Julia Roberts g kat tempat2 yang sinonim ngan trademark negara..EAT : Itali ~ sangat teruja tengok dia g itali..cam jeles gile tengok dia ke sane… PRAY : India ~ dia cam ala2 follow ajaran Hindu kat India..meditasi n sume tu la ….LOVE : Bali, Indonesia ~ pergh!…lawa gile pemandangan kat sini..sejuk je hati perut nengok gamabr2 dalam filem ni..terus cemburu lagi..hehe…

kat Itali, Julia Roberts belajar satu frasa ” THE SWEETNESS OF DOING NOTHING”..aku macam agak tak paham..tapi that’s the way Italian people enjoyed themselves…mungkin ade betul nye kot..mungkin aku kene beli buku nye pulak untuk lebih memahami filem ni..

but overall..thumbs up to EAT PRAY LOVE..really meaningful!…for those yang rase2 hilang dalam pencarian arah hidup ke, diri ke, heart broken ke, i recommended all of you to watch this film..worth your ticket price.no doubt!…see ya…