10 ALASAN TERBURUK UNTUK BERKAHWIN

salam semua…ape khabar ye?…hopefully sehat la semua hendaknye..hehe..

so minggu ni ape cerita?..well aku nak kongsi ngan korang sesuatu…ye aku tau..korang2 ramai yang dah kawin..tapi ape salah nye aku nak share benda ni ngan korang kan..

lepas bace 10 alasan ni..aku jadi sangat2 lega n sangat2 tak terbeban dah bile selesai bace artikel ni…

bukan ape..kadang2 kite ni manusia tak penah lari dari kesilapan..dan to tell u what…keputusan untuk berkahwin bukan lah satu keputusan yang boleh di pandang ringan..so that’s y..please don’t pressure your friends by asking her this question…ade jodoh InsyaAllah..berkahwin la dia..

10 Alasan Terburuk untuk Berkahwin :

1) Terlanjur – Untuk menanggung malu setelah terlanjur melakukan seks dan mengandung

2) Rapat dengan keluarganya – rapat dengan keluarga nya tidak bermakna keluarga itu boleh berkongsi segala2nye dengan anda.

3) Ikut rakan – sila jangan ikut / terpengaruh ngan kawan2 yang ramai melangkah ke alam perkahwinan.jodoh mereka dah sampai n we know nothing of what they may faces ahead..melangkah ke alam baru memerlukan persediaan mental dan fizikal..siapkan diri anda dulu ..n tolong jangan terikut2 mereka…

4) Penuhi Impian Keluarrga – Keluarga terlalu mendesak kerana risau anak dara nya tidak di pinang orang atau kepingin mau dapat cucu. maka family terus-terusan mendesak dan terus bertanya sehingga anak bujang / dara bosan lantas memenuhi keinginan family dengan berkahwin sedangkan mental dan fizikal maseh tidak bersedia lagi.

5) Terlalu Kerap Bersama – keluar bersama tidak bermakna anda serasi hidup bersama tapi mungkin serasi sebagai kawan tanpa melibatkan hati dan perasaan.

6) Dia cantik / hensem – cantik / hensem hanya pada wajah.

7) Langkah Baru – setelah memiliki semua benda dalam hidup ~ kerjaya stabil,kereta, rumah dan sebagainya, maka perlu lengkap kan dgn sebuah perkahwinan.

8) Di desak – di desak / di ugut akan memutuskan perhubungan oleh pasangan menjadikan salah satu sebab untuk berkahwin sedangkan pasangan maseh lagi kurang bersedia dari segi mental dan fizikal.

9) Di tangkap Khalwat – pasangan yangg di tangkap khalwat memikirkan perkahwinan adalah jalan terbaik untuk menutup malu mereka. walhal ini bukan lah cara terbaik untuk menyelesaikan masalah ini

10) Anda berhutang dengan nya – anda mungkin terhutang budi dengan nya menyebabkan anda memilih untuk berkahwin dengan nya sebagai balasan.

so kepada kengkawan aku yang maseh belum berkahwin di luar sana itu…korang jgn risau ek..(di tujukan khas untuk DIRI KU juga…)..insyaAllah jodoh tak kemana…lambat laun nanti kita kawin gak..hehe…

** artikel ni aku amik dari majalah Mingguan Wanita edisi terbaru..nak lebih lengkap korang beli la ek majalah ni…murah je rega nye..rm 3.30 je…

Advertisements

2 Comments (+add yours?)

  1. Fairuz
    Nov 19, 2010 @ 23:16:08

    wah.. wana… aku pun rasa lega.. hehehe..

    I like your new layout, by the way.. cute!

    Reply

    • Mazwana
      Nov 20, 2010 @ 13:20:57

      bagus la fairuz..aku pun sangat rase lega pas dah bace artikel ni..
      anyway tq for the compliment…hehe…

      Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: