Teruja!!!!

salam semua..slm 1 malaysia..wah!memang sangat kene tajuk entry hari ni..pasal memang sangat teruja..nak tau nape?pasal esok keberangkatan diri ini ke sabah untuk vacation!sangat best!tak tergambar ngan kate2!hehe..mesti semua jelik ngan aku kan..ye la ape la sangat ke sabah tu..macam perlu ke heboh satu dunia..tapi macam lantak pi kan aje..hehe..korang doakan aku seronok kat sane ye..hehe..

eat pray love

Salam semua…ape khabar..aku cam biasa je…macam minggu ni agak ade tekanan dari alam pekerjaan..menci betull…sangat tak suke…

tapi nak buat camne kan..kalo tak keje..takde duit..so camne nak shopping..terpaksa la layankan aje…korang wat pe ujung minggu ni?…aku takde plan ape2 pun…mungkin impromptu plan nanti kot..wait n see je la..

hari rabu baru ni, memang takde plan pun nak g tengok wayang..tapi alih2 dalam tengahari camtu..timbul rase keinginan tu..so aku pun ajak zaid g tengok..well sapelah lagi insan nye..so nak tak nak..ajak zaid temankan..hehe..

tapi kitorang tak tau nak tengok cite pe lak..n seperti biase..aku di tugaskn untuk booking tiket..tibe2 baru teringat cite EAT PRAY LOVE…

ape lagi..aku pun terus la berusaha gigih nak booking tiket..mujur ade lagi seat..tengok kat TGV Sunway Pyramid..sangat mudah untuk kami ber2 g..ala2 fair n square gitu..tu yang pilih Sunway Pyramid…

macam agak teruja gak la nak tengok cite ni…n absolutely keterujaan tu berbaloi la..pasal cite ni sangat2 meaningful n menarik!..definitely 4 stars aku rating kan filem ni…

mesti korang tertanya2 nape tajuk filem ni camni kan?..well filem ni based on book..cam adaptasi la…Julia Roberts dalam cite ni macam tercari2 diri dia..so dalam pencarian itu, dia decide nak g holiday..which aku sangat2 setuju la..pasal holiday is escapisme…truly true…

as if…kalo sentiasa je statik kat satu2 tempat,,kita macam tak nampak dah benda lain..minda tak terbuka…rase pegun je..tapi once kite gerak and g ke satu2 tempat lain,baru kite realise the other things that revolve around us..that’s why la aku sangat suke g jalan2 atau holiday tempat2 baru…

dalam cite ni..Julia Roberts g kat tempat2 yang sinonim ngan trademark negara..EAT : Itali ~ sangat teruja tengok dia g itali..cam jeles gile tengok dia ke sane… PRAY : India ~ dia cam ala2 follow ajaran Hindu kat India..meditasi n sume tu la ….LOVE : Bali, Indonesia ~ pergh!…lawa gile pemandangan kat sini..sejuk je hati perut nengok gamabr2 dalam filem ni..terus cemburu lagi..hehe…

kat Itali, Julia Roberts belajar satu frasa ” THE SWEETNESS OF DOING NOTHING”..aku macam agak tak paham..tapi that’s the way Italian people enjoyed themselves…mungkin ade betul nye kot..mungkin aku kene beli buku nye pulak untuk lebih memahami filem ni..

but overall..thumbs up to EAT PRAY LOVE..really meaningful!…for those yang rase2 hilang dalam pencarian arah hidup ke, diri ke, heart broken ke, i recommended all of you to watch this film..worth your ticket price.no doubt!…see ya…

Air Terjun

Salam semua….wah tak sangka kan..dah bulan oktober skang…an dan hampir nak masuk tengah bulan pun..

memang jap je masa berlalu…hmm….minggu ni ape aktiviti?..

eh..baru hari selasa dah sibuk pikir agenda ujung minggu..hehe…

last week…aku balik bentong..cam biase r…rindu kat bilik ku itu…n jumpe parents le..pe lagi…

hari ahad maseh sempat lagi g piknik jap kat Air Terjun Chamang ngan Bib..mcm struggle masak bihun goreng, goreng segala macam fries, nugget n burger…

siap bawak balance2 kueh raya lagi…hehe..ala2 beraya tepi sungai jap..hehe..tapi memang best r sesekali dapat piknik..

macam release skit tension..seminggu keje..macam nak termuntah rase nye..tapi dapat lari dari hingar bingar kota..rase heaven sesangat….

dah la g pada tarikh 101010..wah!..memang meletup la…hehe…

so aku paparkan keindahan air terjun ni ek..berminat?…hubungi aku untuk peta ke tempat ni..hehe…

macam amik gambar dari blog org len..tq...hehe...

signboard sebelum masuk ke kawasan air terjun...

ok tak pemandangan?..best kan..moh le reramai datang ke sini..selalu ujung minggu konfirm penuh ngan pengunjung tempat ni..korang kene datang awal2 untuk chop port baek punyyyeerr….hehe…

Mintak Maaf

Salam semua…
dah kenape tajuk entry name nye mintak maaf kan..raya pun dah abis…
bukan ape…macam dah lame nak update entry…wah budget macam ramai peminat je blog aku yang ado ni…

tapi ape salah nye perasan sensorang kan..hehe..
so ape planning korang bulan oktober yang baru muncul ni?…
aku nye plan baik punye..hehe..sikit2 ayat Dafi AF lak kan..

Schedule bulan Oktober:

22hb – 25hb : Trip ke Sabah bersama Ti Indawati
30 hb : Jadi pengapit sepupu kawin di Melaka..(hangin jap..dah la sepupu yang kawin tu lagi muda dari aku..tapi wajib aku kene jadi penapit..trus rase nak kawin gak skang..hehe…)

itu la serba sedikit jadual aku bulan ni..sangat tak sabar nak holiday/..jom r semua..hehe..

btw..mcm awal lak nak wish..tapi tahniah kepada Ti yang bakal bertunang ujung minggu…aku?..tak tau bile lagi..

sangat teruja kerana dapat on air dengan Ikhwan di Hot FM last week…pasal topik..jgn di tanya..wajib terdesak..ahah…