Kenangan Bulan Puasa

Salam semua…so apa macam hari kedua berpuasa?..ok?..

hehe..hari ni macam panas2 la hari..so agak letih sedikit.

plus kete suria ijau meragam lak tadi.mujur ade uncle fazli datang tolong.kalo tak, tak tau ape yang nak di buat.bawak kete je yang aku pandai..

tapi bukan tu kenangan bulan pose yang nak di sharekan..tapi kenangan bulan pose di kala menjadi budak ROTU.

pergh…ade 1 kali annual camp, waktu intermediate jatuh dalam bulan puasa.

org kate memang extra sedih la..bukan sedih pasal pe..pasal confirm..dan confirm akan penat bagai nak rak.yang peliknye…time annual camp, selalunye memang musim ujan..tapi time inter tu la..adalah musim panas…korang bayangkan la..fasa mara dilakukan pada hari yang panas dan berpuasa.bawak pulak m16 sorang satu..tak ke terduduk nak berjalan…bukan boleh tetibe nak berenti rehat sensorang tetiba..memang mencabar minda la time tu.tu baru fasa mara..dapat pulak kene duk kubu2 ni..pergh..bukan boleh nak bersantai..wajib kene stand by je all the time (masalahnye penat la wey..aku macam nak gak baring2..dah la tak dapat minum air..huhu…)

dan yang paling syahdu nye waktu bukak pose la..ingat lagi..waktu tu kubu mate aku adalah si remy jeriscia. lauk bukak pose waktu tu..ala2 dah extravaganzza dah rasenye..nasi ayam..tapi by the time nak tunggu waktu berbuka tu..ujan turun.memang rahmat serahmatnye.tapi huhu..tap..tap..tap..air hujan masuk dalam nasi ayam…pergh…sudahnye..aku berbuka laum nasi ayam + air hujan..remy sayu je tengok aku makan macam tu..tapi syukur dapat gak makanan..kalo org kat somalia ke ape…jgn kate nasi ayam, nasi sejemput sorang pun susah nak dapat..(mari menyedapkan hati sendiri..hehe)

n the best part is..hari raya aku tahun tu agak kurang berseri2..wajib muka hitam melengit.so takde makne nye nak show off muka di kala itu.n berat badan turun bagai nak rak..keremping jap aku di kala itu..hehe…

tapi org kate merasa la 2 minggu berpuasa dalam keadaan kekurangan.makan ape yang di beri je.macam tak boleh je nak demand air sirap yang manis2..sume nye tawar2..layan kan aje…

btw..korang penah ke rase ape yang aku n dak2 ROTU len rase kan?…hehe..korang try la sekali…agak best gak la….

**sedang kepingin air 100 plus la ni….ouch!..best nye!**

Advertisements

2 Comments (+add yours?)

  1. Helena Aliu
    Aug 17, 2010 @ 13:58:26

    Wana sy plg ingat Kim t’bukak posa mkn kurma 2..haha

    Best la ingat smua 2..

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: