Merdeka!!!!!!!!!!!!

Salam Ramadhan n Salam Kemerdekaan..

hari ni dah ke bape ek pose?…rase macam jap je lagi nak raya kan…hehe..so persiapan raye camne?..ok dah sume org…

yang dah besor2 cam kite2 ni..ala kadar je la kan…dulukan bebudak kecik2 je..hehe…sediakan duit raya untuk diorang..bagi diorang happy go lucky skit..hehe..

tapi bulan pose tahun ni cam tahun lepas gak..kite sambut sekali ngan bulan merdeka…umah mak ngah kat kl ni ha dah gantung bendera.blok kitorang je yang ade gantung..org len tak pun..padahal kuarters polis tu..hangin jap..hehe..

tapi kan yang best nye merdeka ni..pasal aku sangat la suke nyanyi lagu Jalur Gemilang n lagu Keranamu Malaysia..

lagu2 ni selalu follow nyanyi bagai nak rak pasal dulu2 kat UKM teramat la rajin diorang mainkan lagu2 ni waktu2 keramaian yang melibatkan kemerdekaan.n kebetulan, selaku budak ROTU yang terlebih gagah, kene la kami2 ni meramaikan majlis.so nak tak nak kene le nyanyi gak lagu2 ni.tapi memang best tau lagu ni.korang akan rase semangat bagai nak rak….

kalo nyanyi reramai, lagi la best nye.rase macam meresap ke dalam jiwa je.memang best sesangat.ke nampak sangat aku ni seorang yang berjiwa patriotik?..hehe..sikit lebih kurang r…rugi kot sape yang tak penah ade pengalaman gini..mujur jadi budak ROTu..so merasa la berbagai2 pengalaman.

pengalaman pasal merdeka yang paling extravaganza adalah bile kene wakil UKM untuk merdeka day parade kat Putrajaya.ala yang kuar kat TV tu..punye la bangga bagai nak rak.once in a lifetime tu terlibat benda2 camni…tapi muke aku tak kuar r tv nye..punye la ramai makhluk Allah time tu..takde le TV nak fokus satu2 kan..ke?..hehe…

so org kate pengalaman paling bermakna la tu…akan di kenang sampai bebila…siap ponteng kuliah lagi tau..n paling best..wajib lagu Jalur Gemilang n Keranamu Malaysia berkumandang sebilang masa time tu..syoknye ..

Bangga Jadi Rakyat MALAYSIA!..

Korang?

Advertisements

Lambaian Kampung Halaman

Salam Ramadhan kepada semua…

eh dah nak masuk tengah bulan ramadhan dah kite ni kan…

jap je rase nye…so korang balik kampung tak dalam bulan pose ni?..

aku?..tak penah tak balik..hehehe…sanggup tu walaupun hari sabtu keje half day…tapi nak gak balik bentong..nak jenguk mama n abah  dan yang paling best nak tido dalam bilik aku yang sangat2 nice tu!..hehe…

perjalanan pulang ke bentong memang yang paling best la perasaan nye bagi aku…rase cam best sangat2..kalo korang dengar lagu Sudirman “Balik Kampung” tu..ha macam tu la yang leh aku describekan perasaan nye…

dan punye la sangup aku..bulan2 pose ni..pas sahur pagi senin baru gerak balik…hehe…best gak kan kampung tak jauh mane ni…tol pun tak de la mahal sangat..kalo rase2 nak save budget, ikut jalan lama..so tak yah bayar tol…dapat menikmati keindahan alam…tapi yang penting nye..lambaian desa tu begitu menggamit perasaan..hehe…

tambah2 lak dah dekat nak raye2 ni..aduh..memang org kate semakin teringat2 perjalanan nak balik kampung tu..rase nak fast forward je hari..haha…jadi cam budak2 lak aku ni..tapi siyes….aku memang rindu gile kat kampung + bilik aku tu..

dapat bayangkan keenakan baring2 atas katil aku tu sambil baca novel..novel lak penuh bersusun kat tepi katil..pergh..memang sangat2 mendamaikan…sehari suntuk tak kuar bilik pun aku sangatlah sanggup!..

hehe..tibe macam kenape aku cerita perihal bilik kepada semua org..walhal..tajuk lambaian kampung halaman..mungkin lebih kurang je kot..tapi memang best la kalo kampung kat Bentong,Pahang Darul Makmur!…

<object width=”500″ height=”405″><param name=”movie” value=”http://www.youtube-nocookie.com/v/vpBFo6whm80?fs=1&amp;hl=en_US&amp;color1=0xcc2550&amp;color2=0xe87a9f&amp;border=1″></param><param name=”allowFullScreen” value=”true”></param><param name=”allowscriptaccess” value=”always”></param><embed src=”http://www.youtube-nocookie.com/v/vpBFo6whm80?fs=1&amp;hl=en_US&amp;color1=0xcc2550&amp;color2=0xe87a9f&amp;border=1” type=”application/x-shockwave-flash” allowscriptaccess=”always” allowfullscreen=”true” width=”500″ height=”405″></embed></object>

khas untuk korang sume..untuk mengujakan perasaan balik kampung semua org!..hehe…

Sunyi Sepi

Salam semua..ape khabar?..pose tak hari ni?..hehe..mesti la pose kan…

well dalam sedar tak sedar, dah nak seminggu kita berpuasa kan…memang rase macam jap je…tambah2 lak skang ni petang2 je ujan…takde la panas sangat n kering tekak..alhamdulillah..

tapi tahun  ni nye pose macam sunyi sepi lak aku rase..bukan sunyi sepi ape..pasal macam tak meriah ngan majlis bukak pose..hehe..

kalo tak selalunye…duk mengira miggu mane yang available untuk majlis bukak pose..kali ni cam clear je minggu2 pose…hehe…

so mane kengkawan ku sume..tak mau wat majlis bukak pose ke?..JKKP, floormate, SHRDC..mane anda sume…tak nak wat ke..tibe aku lak yang terextra semangat..hehe…

so anyone yang interested, cepat2 call aku ek..kita setting date…

btw..congrats to my beloved friend> Salwa Abd Ariff n Zarin Azham for their baby boy…huhu..dah beranak pinak kawan baik aku ni..aku?..kawin pun idak lagi..hehe..anyone?..hoho…

Selamat Berbuka Puasa!

Kenangan Bulan Puasa

Salam semua…so apa macam hari kedua berpuasa?..ok?..

hehe..hari ni macam panas2 la hari..so agak letih sedikit.

plus kete suria ijau meragam lak tadi.mujur ade uncle fazli datang tolong.kalo tak, tak tau ape yang nak di buat.bawak kete je yang aku pandai..

tapi bukan tu kenangan bulan pose yang nak di sharekan..tapi kenangan bulan pose di kala menjadi budak ROTU.

pergh…ade 1 kali annual camp, waktu intermediate jatuh dalam bulan puasa.

org kate memang extra sedih la..bukan sedih pasal pe..pasal confirm..dan confirm akan penat bagai nak rak.yang peliknye…time annual camp, selalunye memang musim ujan..tapi time inter tu la..adalah musim panas…korang bayangkan la..fasa mara dilakukan pada hari yang panas dan berpuasa.bawak pulak m16 sorang satu..tak ke terduduk nak berjalan…bukan boleh tetibe nak berenti rehat sensorang tetiba..memang mencabar minda la time tu.tu baru fasa mara..dapat pulak kene duk kubu2 ni..pergh..bukan boleh nak bersantai..wajib kene stand by je all the time (masalahnye penat la wey..aku macam nak gak baring2..dah la tak dapat minum air..huhu…)

dan yang paling syahdu nye waktu bukak pose la..ingat lagi..waktu tu kubu mate aku adalah si remy jeriscia. lauk bukak pose waktu tu..ala2 dah extravaganzza dah rasenye..nasi ayam..tapi by the time nak tunggu waktu berbuka tu..ujan turun.memang rahmat serahmatnye.tapi huhu..tap..tap..tap..air hujan masuk dalam nasi ayam…pergh…sudahnye..aku berbuka laum nasi ayam + air hujan..remy sayu je tengok aku makan macam tu..tapi syukur dapat gak makanan..kalo org kat somalia ke ape…jgn kate nasi ayam, nasi sejemput sorang pun susah nak dapat..(mari menyedapkan hati sendiri..hehe)

n the best part is..hari raya aku tahun tu agak kurang berseri2..wajib muka hitam melengit.so takde makne nye nak show off muka di kala itu.n berat badan turun bagai nak rak..keremping jap aku di kala itu..hehe…

tapi org kate merasa la 2 minggu berpuasa dalam keadaan kekurangan.makan ape yang di beri je.macam tak boleh je nak demand air sirap yang manis2..sume nye tawar2..layan kan aje…

btw..korang penah ke rase ape yang aku n dak2 ROTU len rase kan?…hehe..korang try la sekali…agak best gak la….

**sedang kepingin air 100 plus la ni….ouch!..best nye!**

Salam Ramadhan

Salam Semua….

Salam Ramadhan kepada semua…

sorry lame tak update..ni pun pinjam Ti punye laptop..

curi2 surfing internet kat KFC jalan kuchai lama….

hehe… bincang2 perniagaan..wah..partnership lak pulak kan..

btw..lawatila ek blog ni http://eleganceshoppe.blogspot.com/ 

atau Facebook : search je elegance shoppe…korang mesti tak kan rugi membeli..bak kate org…tak menang tangan nak memilih barang…

support la kami2 ek…hehe…

baru2 nak mula n bertapak…baru nak bertatih./..

hehe…

k la…nak gerak balik dah ni…

jgn lupe bangun sahur ek..hehe….

daaa………………………………………..

** rindu lak kan kenangan berbuka pose kat ukm bersama2 floormate …hoho**

Sawang2…

Salam Semua…

emmm…korang perasan tak sesuatu…

perasan tak?…tak perasan?..hehe..tibe2 aku malu sendiri..

takde la…macam slow kan aku nye entry sejak kebelakangan ni..asal ek?..

aku pun tak tau…tapi macam tau nape…

ade banyak cite nak di update..tapi nye…banyak kekangan…

a) gambar2 semua dalam handset..masalahnye handset aku ni..dah uzur bebenar..so sangat la tak leh nak transfer gambar ke pc…dah hangin di situ..

b) bil internet tak berbayor2..dah..hangin ngan diri sendiri…hehe…

c) laptop lak uzur…bukan uzur kot..dah kiok pun..huhu…

so the solution?..tah…tak tau la…tengok le sampai ujung tahun ni nanti camne….

camne ape?..tah..haha…hangin tak ngan aku?..hangin kan..so layankan aje…