Siti Nurhaliza ~ Di Hatiku

Salam semua!..wah teruja betul aku nak cite untuk entry kali ni!..hehe..

Hari Rabu lepas bertempat di Sri Pentas 2, Plaza Alam Sentral mencatatkan sejarah tersendiri untuk diri aku.hehe, pasal nye ini la kali pertama aku g tengok n merasai pengalaman rakaman tv di buat.agak2 jakun aku di situ. Ni sume atas ajakan kengkawan so aku melayankan aje.hehe…

Sampai di Plaza Alam Sentral (PAS) dalam lebih kurang kul 6.30ptg.Tunggu si Zaid n Eddy sampai bersama2 kawan beliau so pas tu kami terus menuju ke tingkat atas sekali di PAS. Waktu tu, mak aiiii dah ramai yang beratur. Cuak dah takut tak dapat masuk. Tapi layan kan aje beratur.

Dalam lebih kurang pukul 8.15 camtu, kami pun di benarkan beratur. Tapi sila ye, berasak2..hehe..tapi aku cam tak kira, pegang je baju Zaid sekuat2 hati. Takut tersepit dan tercicir. Lantak pi kalo baju Zaid nak tercabut atau terkoyak.hahaha…Bile dah dapat masuk dalam tu, terus berebut2 nak cari tempat duduk. emmm..dapat temapt yang quite ok la..tapi harap2 muka dapat masuk tv.hehe…

Sebenarnye ni rakaman untuk rancangan hari raya tahun ni. korang tengok tau nanti, hari raya pertama di TV 9 (dekat di hati) . tajuk cerita Siti Nurhaliza Di Hatiku…..pastu korang pakat cari muke aku tau di kalangan penonton..hehe…muka yang tak semegah baru balik keje..hoho…

Malam tu Ct pakat jemput Dato’ Jefrydin, Hail amir, Mus May dan Nora. Mesti korang tertanya2 ape la intipati cerita ni kan, tapi aku tak nak spoiltkan mood korang so korang sume sila tunggu rancangan ni kuar di hari raya nanti.ok?..hehe..tapi yang pasti nye..ni memang aku pasti sesangat.. semua yang nyanyi pada malam tu memang SUPERB esp SITI NURHALIZA la…very sweet org nye n mesra alam..

Dah la aku ni baru pertama kali tengok rakaman tv so sila agak jakun. maaf kan aku di situ. so kat sini aku nak tambah kejelesan korang kat aku pasal aku ada g tengok rakaman tv (terutama kepada Nur dan Syarina.hehe..korang tengok je le gambar2 yang kat bawah ni ek..nanti pas2 ni kite g tengok yang len nye lak..)

lawa tak set pentas?..memang lawa

 

hmm purple..i like!

 

blink2 baju Ct...

 

ni adalah hadih yang Ct bagi kat sesape yang berjaya jawab soalan kuiz dia..barangan Simply Siti..hangin jap aku..pasal tak berjaya terpilih untuk menjawab soalan..penat angakat kedua2 belah tangan...

 

so sweet

 

So itula dia..satu malam aku n kengkawan bersama Siti Nurhaliza yang best..hehe..last2 nyanyi lagu raya pada pukul 12 tengah malam.meletz sangat!..hehe….Jangan Jeles!

Saat Kau Kata Cinta!

Salam semua..Salam 1 Malaysia!…ewah2..hehe..

yea..yea..hari ni dah hari khamis!…weekends is approaching..best nye!..

Hari ni aku nak wat entry pasal novel yang aku baca semalam by my fave aouthor..Anis Ayuni..

sweet sangat cover novel ni..

First and foremost, what i like about this book is because almost all the storyline happenned at UK. of course la UK is one of my dream country for vacation, so rase nye bila baca buku ni rase dekat je dah UK ni ngan hati aku.

Dan memang dah style menulis Anis Ayuni memang la dekat sangat2 ngan jiwa aku, bayangkan aku boleh menangis waktu baca cite ni.huhu..aku sangat emosional….huhu…sedih tau……

Tapi cite ni tetap ada bahagian yang sweet terutama bile waktu zaman cinta monyet Wina and Hijaz di bangku sekolah dan juga perkenalan Wina dan Syafi di UK….both moments are so swEEEEet….hehe…

Dah la Wina studi di UKM, trus aku mengimbau kenangan belajar di UKM gak. zaman yang bagi aku paling happening la fasa nya terutama bile ngan beloved best frens : Moneng, Salwa, Zaida , Ti and the rest of floormates!…rindu gile ngan suasana UKM….

Back to the story, cite ni berdasarkan konsep cinta monyet waktu bangku sekolah dan yang paling aku hangin misunderstanding!.. if Wina pas dah tengok gambar Hijaz ngan perempuan len kat oversea, Wina trus bersemuka ngan Hijaz, 4 sure Hijaz n Wina akan kawin. Tapi di sebabkab Wina tak nak kecoh2 n dia pun dah sah2 kenal ngan perempuan tersebut a.k.a Nuril (kawan baik Wina kat PLKN), so that’s y la Wina tak nak kecoh.

So in the end bile di revealkan semula, rupe2 nye at that time Hijaz still takde ape2 relationship pun ngan Nuril, cume kengkawan je.Tapi still Wina cam terpelik2 gak kot, kalo kengkawan nape si Nuril dah feeling2 ngan Hijaz n aksi dalam gambar cam mesra2. So that’s y Wina undur diri dan menghindarkan terus diri dari Hijaz.

So moral of the story : jgn cepat nak buat anggapan kat ape yang kita nampak, dengar atau tengok. Better confront first the person involved. Hati pun puas n kita pun tak menunggu cam bila la bulan ni akan jatuh (ada kaitan ke perumpamaan ni?..layannnnn)

Overall, memang berbaloi beli novel ni dan tak sia2 menghabiskan air mata untuk Wina. Eh, top 10 best seller ni (source : MPH). So ape lagi, jom pakat reramai g beli!..yahooooo!

**saat ko kata cinta..hati aku berbunga2…..indahnye dunia!…hehe…**

Seronoknya Mereka….

Salam semua..ape kabar?..wah!..muka ceria je masing2..ye la..pasal hari ni kan dah hari rabu…2 hari je lagi nak keje…apa lagi muka masing2…berseri2..hehe…

Last week aku balik kampung kat Janda Baik. Pergh, memang best la!..

Menu makanan kami seisi keluarga pada hari tersebut :

Pagi : Nasi goreng, pulut kuning (sempena meraikan birthday Pak Andak) dan rendang ayam

Tengahari : Nasi putih, gulai lemak kuning ayam, sambal udang petai (best nye!), sambal ikan bilis extra PEDAS!(requested by me..hehe), sambal belacan buah kuini (memang best..pas makan and dah basuh tangan pun, tangan maseh lagi berbau belacan), sambal sotong dan ikan cencaru dan ikan kembong goreng… tetibe rase macam banyak lauk la pulak..wahahahaha…

Petang : Mee kari, pisang goreng, sukun goreng, air kopi n air teh O..

Wah, melantak ke pe kami2 semua..tapi best tau bile makan ramai2…rase macam lapar je selalu..tapi aku kebetulan time tu tengah nak abiskan baca buku cite, so memang bertambah heaven la. Sila cari tempat yang seswai n aku pun khayal la dalam fantasi buku cite tersebut.hehe…memang sikit2 minah jiwang aku ni…**blushing jap!**

Petang tu, ramai2 g bagi makan ikan di kolam.Yang tukang bagi makan sorang je a.k.a ayah aku tapi yang lain tu, pakat duk tengok je. Adik aku lak extra excited, bawak turun pancing sekali.Apa lagi, meh la mengail. Tapi ikan kecik2 lagi, dapat pun baling semula dalam kolam.Tunggu besar skit, baru kita leh wat ikan bakar..Nyum,….nyum..nyum..hehe…

ni la sebahagian daripada ahli keluarga aku..hehe...

 

aksi thaqif mcam nak terjun dah dalam sungai..penat ajik nak kene dukung dia...

 

tenung la...lihat la...kolam ikan kami yang cantik..**tibe!**..hehe...

 

thaqif yang terlebih excited nk pegang ikan yang kimai dapat kail....**perhatikan perut adik ku yang buncit..hehe**

hmmm..memang menarik la ujung minggu aku…membuatkan aku tak sabar menantikan hujung minggu seterusnya..pulang ke kampung yang aman damai…best nye!….

Terlebihh Sudahhh…

Salam Semua…amboi..tetibe je kan tajuk entri kali ni gune tagline Stacy..

Hehe..bukan pe..saje pinjam jap tagline Stacy..Baru2 ni..hari jumaat lepas, aku g ke Amcorp Mall. Ha, memang dah lame nak ke sane. Dan hanya pada hari jumaat lepas baru berkesempatan pergi.

Tau tak nape aku tergila2 nak ke sane?..Tak nak tau?…kalo tak nak tau sangat la rugi…bukan pasal aku ni bukan public figure so korang tak kesah pun nak tau ke tak..pasal tempat yang aku g tu perlu korang tau..sangat bermanafaat…

Aku ke sane pasal nak g kedai buku BookXcess..pergh!…memang best gila2 ah tempat tu…nak tau nape?…korang tak kan jumpe buku2 yang murah selain kat sini..n buku2 nye pun bukan buku2 lame (meaning : yang second hand nye ke pe..) tapi memang buku yang baru. Sila bayangkan ye buku Twilight : Breaking Dawn harga nye hanya RM29.90 kalo tak silap aku.Memang murah gila!…Dan Brown nye buku pun murah..Da Vinci Code, Digital Fortress, Angel and Demon semua pun ade n dijual pada HARGA YANG MURAH!…

Dan aku selaku penggemar buku2, memang org kata hilang arah la dalam kedai tu. Bukan ape..kalo boleh semua pun nak di baca, nak di pegang, nak di selak2..adoi la..hehe…memang naik ‘syeh’ la duk dalam tu..hahha…

Last2,pilih punye pilih..aku pun beli buku yang bertajuk The Heiress..rase tak sabar gile nak baca buku tu….

So after this..kalo tetibe korang tak dapat cari aku, please do find me at this 2 following favourite hangout of mine:

a) MPH Midvalley

b) BookXcess, Amcorp Mall ( http://bookxcessblog.com). Kindly please go to their blog for book review.

Sesape yang berminat nak g ke kedai buku ni, korang g ke Amcorp Mall, tingkat 4.Memang book heaven for all the book lovers!

** Aku selalu membayangkan terjumpe my prince charming at the bookshop!..hehe..mamma mia!..dan selalu sangat suke membawa buku2 di kala vacation…boleh baca2 di tepi pantai or inside my hotel room yang balcony nye facing the sea…whoa!..i love having my life

Shuuutttter Island

Salam semua…hmmm..semalam mencatat sejarah tersendiri buat diriku ni…(ni dah terkena sindrom Syarina..huhu…)..tau tak ape?…

G tengok wayang sensorang..Syarina hari tu pun g tengok wayang sensorang,rupenye aku pun dah terjebak skali..huhu..macam tak sabar nak tunggu org len temankan ke pe…so meh la mengadventurekan diri tengok wayang sensorang…ke pasal aku maseh serba sedikit suka kan Leonardo menyebabkan memaksa gak diri untuk tengok sensorg?..ada kemungkinan nye kot..hehe..

dah la tengok cite shutter island..cite yang ku pikirkan ala2 cite antu tapi ade hati nak tengok sensorang. so melayankan aje…risaula tetibe terjerit paling kuat nanti…

teringat di kala zaman aku menggilai Leonardo....

bagi aku..cite ni sangat la ok..bukan pasal aku minat Leonardo tau..tapi pasal aku memang minat cite yang jenis2 cam ni..nak kate aksi pun bukan la sangat cite nye..tapi more to investigation.aku suke la cite2 camni, mungkin penah bercita2 nak jadi penyiasat cam dalam buku 7 penyiasat tu..(korang ingat tak buku cite kanak2 tu?..ala ada banyak buku camtu dulu…7 penyiasat, penyiasat Salma,eh banyak lagi la..still ade lagi buku2 tu kat umah di Bentong..nak pinjam?..hehe)..tapi yang penting wajib bukan cite antu..so aku terselamat la di situ..kalo tak nak berlindung kat mane..hehe…

tapi Leonardo dalam ni dah tak muke cam comel gitu..skang dah muke matured..i like…tapi tu la..bukan dek kerana muke nye aku terlekap nak tengok the whole story tapi jalan cite nye yang mendebarkan dan tak sabar nak tau ending, tu yang menyebabkan aku jadi terpegun tengok…

movie hall penuh semalam, wajib opening Shutter Island di Malaysia adalah semalam…pergh..sangat tak sabar aku nih..trus tengok sensorang..

So pada sape2 nak tengok movie ni..aku sarankan sesangat. agak kene berfikir gak la sepanjang tengok cite ni n kene tumpukan sepenuh perhatian, kalo tak nanti korang lost. tak tau ape sebenarnye…

Mesti dah dapat idea ape nak di buat ujung minggu ni kan?..So sile berterima kaseh kat aku yang sanggup mengadventurekan diri untuk tengok sensorang demi untuk korang tau best ke tak cite ni..

Hehe..wajib aku reka je alasan tu..walhal nye dah memang aku tak sabar nak tengok..hehe…

**..tapi macam tak sanggup nak tengok cite Titanic..sedih pasal Jack yang terpilih untuk di matikan bukannye Rose..sob..sob..sob…

Semerah Cinta Stilletto

Salam Semua..Salam 1 Malaysia..che wah…

hmmm hari ni nak wat entry pasal filem lak..dah lame tak wat entry filem pasalnye dah lame tak g tengok wayang…so malam tadi kebetulan ada masa terluang..maka nye mari lah g tengok wayang…

lagipun memang dah lame pun teringin nak tengok cite Semerah Cinta Stilletto ni..tu yang tetibe ada free malam tadi trus calling Zaid, ajak g tengok cite ni..harap maklum ye..wajib Zaid dalam keterpaksaan dalam tengok cite ni..tapi mengenangkan aku yang membayar duit tiket beliau..so sile beliau melayankan aje movie pilihan aku..huahuahauhaua…

Semerah Cinta Stilletto

hmmm..overall ok la cite ni…bagi yang berhasrat nak membuang masa seperti yang aku laku kan malam tadi..i recommend this film. in terms of lesson learnt, quite ok.part tu memang aku agak tersentuh gak la.cam biasa lakonan Cat Farish dalam cite ni tak lari dari watak kelakar eventhough cume pelakon pembantu,memang menghiburkan.in fact menghidupkan lagi cite ni.

tapi ni opinion aku la, cam ade yang tak cukup je lagi ngan cite ni. yang mana serba sedikit kene tambah touch up lagi kot. but this one only my humble opinion..aku pun tak pandai gak nak komen, cume ni la yang dapat aku simpulkan.

Zaid dah pesan awal2, kalo dia tertido waktu movie tengah on,jangan kejutkan dia.hangin jap. hehe…terima kaseh to Zaid yang sudi menemankan aku tengok wayang ni walaupun dalam keterpaksaan untuk menonton movie pilihan aku.,hehahahahaha.mujur tak berlaku kejadian yang memalukan macam hari tu.haha..sangat berdoa di jauhkan dari kejadian sebegitu kali ni.alhamdulillah di makbulkan.hehe..

hero dan heroin filem...

ni lah hero n heroin filem..farid kamil – lisa surihani..lisa surihani so sweet dalam cite ni. .nampak kurus lak dia..ke memang lisa kurus?..

ok la..kalo korang tak percaya review aku pasal cite ni, baik korang g tengok sendiri. bukan pe..kekadang pendapat memasing berbeza..just aku bagi overview nye di sini…

kalo tanya Zaid, dia hanya akan jawab “lek luuuuuuuu”…haha…

** saya kan menyokong industri filem Malaysia….jom reramai sokong produk Malaysia! =D **

Baby Kak Ain-Abg Shuk

Salam semua..ha hari ni mesti macam masih lagi malas nak buat keje kat ofis kan..dah sah2 baru lepas berhujung minggu..hehehe..

So hujung minggu aku bebaru ni agak menarik jugak la…bukan pe..Kak Ain a.k.a floormate / jiran sebelah bilik aku waktu kat blok K3H, Koleh Tun Hussein Onn,UKM telah selamat melahirkan baby boy 31 Mac lepas kat Hospital Serdang. Nama baby : Muhammad Adam Fakhry.So kami pun amik inisiatif untuk wat rombongan Cik Zaidap ke hospital tu untuk melawat Kak Ain dan juga jumpa Asma’ yang turun dari Terengganu.Ouch,so sweet.

Plus nak tengok perKEMBANGan si Salwa yang dah pregnant 4 bulan..hehe…tak tau le kembang ke tak..nanti saksikan je le foto ekslusif yang berjaya di snap kan secara rela oleh Wawa..hehe…

Sampai kat hospital, jumpe sekali ngan family Asma’ : Ayah Asma’, Emak Asma’ dan adik Asma’..(mujuk Pak Cik Che Yusof tak menjerit UKM! UKM! UKM! kat kitorang waktu jumpe..hehe..ada kenangan di sebalik jeritan tu..hehe…). So apalagi bermula lah sesi mengupdate n mengcatch up kembali segala macam gossip n cerita panas yang perlu untuk di ketahui…

Tengah sibuk bergosip, muncul la Kak Ain..so kami pun terus le mengadakan sesi fotografi bersama beliau n baby boy.

Mempersembahkan Mohd Adam Fakhry

alamak tido la pulak si adam ni...

Yang kat bawah ni pulak,gambar kitorang sume ngan Asma’.Asma’ dan family nak berangkat pulang tengahari tu so masing2 nak la mengabadikan kenangan ngan Asma’.Tak tahu la bile lagi nak jumpe Asma’ pasni dah.Waktu dia kawin kot.hehe…

tadaaaaa...wana n asma'..(teman sebonceng motosikal di zaman studi dulu2..)...hehe...

 

Zaida n asma' ...(zaidap ala2 pinky hari tu..semuanye sodondon dari atas sampai ke bawah..mujur seluar tak kaler pink gak..kalo tak..hahha)

asma' with hot MAMA..hehe..(salwa, perlu ke ko cover perut?...ke?)

wana,wawa,asma' n zaida....floormate terbest blok K3H Kolej Tun Hussein Onn,UKM!

Huhu..cam sedih je Asma’ nak tinggalkan kitorang sume..kalo tak mesti Asma’ leh ikut kami berjinggo ngan Ti after tu.Semantara nak tunggu Ti join us later that day, kami berbondong2 ke Jusco Taman Equine.Duk terpusing2 tanpa arah tuju dalam Jusco tu, baru la Ti nak sampai. Ti ngan baik hati nye nak memasak untuk kami2 sume lunch .Wah, sangat ajakan yang menarik.So apa lagi, tanpa membuang masa lagi, kami terus le menuju ke umah beliau.Tapi sile la,umah nye tingkat 6,wajib termengah2 nak naik ape. Sian hot MAMA,kene berenti jap 4 a while baru leh teruskan pendakian ke puncak kejayaan.hehe…

Masuk je ke umah Ti, terus kami bertempiaran bagaikan umah itu, kami yang punye..i like..hehe…Ti teruskan usaha memasak..(walhal Zaida kate dia janji nak tolong Ti masak, tapi aku janji nak temankan Wawa di ruang tamu.ye lah takut ape2 terjadi kepada Wawa yang mengandung, aku ade untuk membantu..hehe..wajib alasan semata untuk escape memasak…).

Menu yang berjaya Ti siapkan : Tomyam Ayam,Nugget Goreng dan Nasi Putih.Menu adalah menu pilihan Wawa..(bagi chance wawa buat pilihan).Aku n Zaida melayankan aje…

Siap2 makan,sila semua amik kedudukan bersantai.Wah, terus teringat zaman di blok K3H,sesi gedik santai di bilik aku.haha….so sweet.rindu zaman dahulu kala…huhu…

Petang tu dalam kul 6.30petang, bergerak la kami pulang ke tempat asal.

What an exciting day we had……pas ni tak la lagi bile nak hang out….hmmmm…….