Kepala Kena Jahit

Salam semua…ape khabar di tengah2 minggu ni?..

Hmmm selalunye hari rabu, mood dah up skit kan nak keje..pasal nye lagi 2 hari je nak keje..pastu dah hujung minggu..so hari rabu selalunye dah siap2 plan ape nak di buat hujung minggu ni..hmmm saya tak plan ape2 lagi, cam melayankan aje hujung minggu ni..hadoiila..

semalam g singgah jap umah makcik kat damansara damai.so sempat la menengok dahi si anak nye yang kene jahit. ala sian nye thaqif..umur baru setahun lebih dah merase kene berjahit..hehe..

tu le…duk tak diam lagi..jalan lak menonong je..(baru2 dapat skil nak jalan..tu la dia..)..last2 tersembam kat batu ..alahai thaqif..buat rekod betul la budak ni..bawak g jumpe doktor..kene le 2 kali jahit..sian nye dia…

anak panah tu saya buat nak tunjukkan kat situ dahi yang berjahit...sian thaqif..but still lagi comel..opss..gambar tak pakai baju lak kak long letakkan kat sini..sorry ek thaqif...hehe...

daaaa semua…hari rabu ooo hari rabu…!

** mengalami sindrom loneliness lak tetibe hari ni…hadoilaaa…

Cat Merah Jambu

Salam hujung minggu semua…hmm..hari sabtu dan ahad aku agak terisi la untuk 2 hari ni..hari sabtu g dinner kat MIECC.hari ahad keluar makan ngan kengkawan dan melakukan aktiviti rahsia yang tak boleh di war-warkan lagi..hehe…

Hari sabtu g dinner kat MIECC sangat la happening nya…penuh warna warni dan mengujakan..terus impian ku semakin hidup dan terus hidup..InsyaAllah..dalam pukul 1 pagi baru la selesai dinner…dan seperti biasa, time cabutan bertuah sangat la nombor aku tak naik..hangin jap..kalo tak dah dapat tiket pakej percutian ke Jakarta 3 hari 2 malam..fully sponsored..best gile!..walaupun g Jakarta je pun, kalo dah FREE, korang tak nak ke????

ni la akibatnye bila tangkap gambar guna kamera tepon..gambar sangat tak mengujakan..trus muka nampak macam sedih..hehe...

nur adalah teman aku padaa malam tersebut...cha~yok nur!

tapi korang mesti berdebar-debar kan skang?..pasalnye apa yang aku duk cite kat atas ni cam tak selari ngan tajuk..bukan ke aku selalu buat korang camtu..hehe…intipati tajuk akan keluar time last2..ala2 klimaks gitu..hehe..

takde pe..pasal tajuk kat atas..aku hanya boleh bagi korang tengok gambar je dulu..then pepandai le wat judgement sendiri..aa2 suspen gitu..skang tak leh disclosed lagi ape kah kaitan nye..jeng..jeng…jeng..penantian satu penyiksaan..hehe…

cat merah jambu bukan hasil tangan diri ku..hehe...

hmm..macam comel je kaler pink ni..i like...

ehem…rasenye cukup la setakat ni kot..daaaa…esok keje!…

**sedang suka dengar lagu Cinta Kosmik – Fabulous Cats

Hospital…Oh..Hospital

Salam semua…harap2 semuanye sehat hari ni..

Hospital oh Hospital…

This week only, ade 2 hospital yang saya pegi..

Yang pertama pada Rabu 24hb Mac 2010..

Hospital Tengku Ampuan Afzan, Kuantan, Pahang.

Temankan abah untuk medical check up..ingat tak last month abah admitted to the ward..so this time around..abah kene datang untuk check up. appointment ngan doktor pada pukul 12 tengahari. tapi mama n abah adalah mereka yang sangat2 menepati waktu (yang mana anak nye ini agak kurang menepati waktu sesekali..hehe)..so di sebabkan itu, mereka berdua telah mengejutkan aku dari tido pada pukul 6.30 pagi.dan dalam keadaan yang mamai2,ku bersiap dan kami bertolak pegi ke kuantan pada pukul 7 pagi..huwaaa…appointment pukul 12 tengahari la wahai ayahnda dan bonda..kenape nak kene g awal2?…huhu..tapi tak pe..dalam kereta ku sile layankan tido..muahahaha…dan akhirnye dalam kul 10 lebih kurang, sampai la kami ke hospital..aku sangat la mengantuk..tapi cam layankan je breakfast lak dulu di food court …tunggu punye tunggu ..akhirnye selesai segala2 nye tepat pada pukul 4 petang..tapi in between nak tunggu abah siap..ku maseh sempat lagi tido..(kenape aku sangat kuat tido pada hari ni..sangat tak tau jawapan nye..)..penattttttt..tapi ni la salah satu cara untuk menabur bakti kepada org tua ku..walaupun aku tido je lebih..tapi cam layankan je…

Yang kedua pada 26 Mac 2010…

Pusat Perubatan Universiti Malaya

ha..yang ni g untuk melawat sepupu @ Illyas yang kemalangan motor.nak di jadikan cerita, illyas telah terlanggar sebuah lori yang sedang stop kat tepi jalan tapi lori tu stop di tempat yang tak sepatutnye dia stop (pemandu lori nak g makan jap kat kedai tepi jalan)..so sepupu aku tengah syok2 bawak motor trus terlanggarkan lori tu..unexpected..so skang ade di PPUM..patah kaki..tengah tunggu nak di masukkan besi..hmm..g melawat dia tadi..kesian la tengok dia mengaduh kesakitan..sabar la ek bang cik..kak wana hanya mampu doakan bang cik sabar dan cepat2 sembuh..InsyaAllah…

Hmm..itula cerita tentang 2 Hospital yang aku singgahi untuk minggu ni…agak hari ni dalam sejarah jugak la….satu minggu g sampai 2 hospital..

tapi nape tak jumpe doktor hensem ek?….hmmm…

Selamat Berhujung Minggu Semua!

Kolam Ikan

Salam semua..sedar tak sedar rupanye dah sebulan tak update blog..tibe2 terase berada dalam hibernate mood..

so skang baru muncul kesedaran nak update..cerita memang ade banyak..tapi tuntutan keje yang sampai ke malam malah dinihari menyebabkan ruang waktu nak mengupdate blog ku ni jadi kurang..che wah!..hehe…

pada mase hibernate tu..banyak gak masa di habiskan dengan membaca novel.and still ade curi sedikit waktu untuk ke Pesta Buku yang sedang berlangsung di PWTC . pergi sekali ngan sepupu kecil ku yang baru darjah 5..hmm..rase seronok dapat tengok dia gembira…

alamak..lupe lak ngan tajuk kolam ikan kat atas ni..hahaha..wana tetibe nak jadi petani moden ke?eh apa salahnye..dapat menjana pendapatan takde halnye pun…semua tu kan punca rezeki..nak mengharapkan makan gaji..hmmm…duit shopping tah ade tah tidak..at least..jadi petani part time..dapat la cover memane yang patut,tak gitu kengkawan?..hehe…

lokasi : kampung janda baik, bentong, pahang

ha..inilah kolam ikan yang di perkatakan oleh ku di awal cerita..ala..bukan kolam ikan milik ku seorang tapi milik keluarga. kitorang memang dah lame berangan nak ade kolam ikan sendiri..pasal penat la duk asik nak ngail kat kolam ikan org len..so atas inisiatif yang ade, maka angan2 tu jadi kenyataan…alhamdulillah…anak ikan pun dah ade dalam kolam tu..

nampak tak dalam gambar kat atas..ada sikit2 gambar kaler itam kat hujung tu?..tu bukan pe..kepala ayah aku yang sedang duk merenung naseb badan,..haha..(ya ampun abah..ku tidak bermaksud ape2..hehe)

keseluruhan ayah aku tapi gambar dari belakang...tu tengah tengok kolam ikan yang boleh tahan besar

ok tak kolam ikan ni?..nice kan..happy sangat bile balik kampung n dapat tengok kolam ikan ni..hehe…

nampak tak ade 2 org jejaka kat tengah kolam tu?..sorang tu adik aku n sorang lagi sepupu kami...ape tah diorang duk tengah buat..cam malas nak amik tau..haha...

so itu la gambar penutup untuk tajuk kolam ikan hari ni..hehe..cam buat rancangan tv lak..eh rase berminat nak tengok kolam ikan..rajin2 la datang ke kampung janda baik..best wooo…

hehe…salam…!have a nice day!