My Wish Lists 2010

salam to all..

ha..dah fikir2 kan ape azam baru untuk tahun 2010?..

belum lagi?..ke yang tahun 2009 nye azam carry forward ke tahun 2010?..

boleh aje..takde hal…tapi make sure akan di capai la di tahun 2010…kalo tak..nanti kene carry forward lak ke tahun 2011..

so nak tau my wish list untuk 2010?

  • Swiss Holiday
  • wah!...menarik!

  • Earn more monthly income
  • owh..bukan mata duitan tau...

  • More n More Holiday With Family
  • more n more time spending with my family..

    rase nye cam reasonable je kot wish list untuk target next year..

hopefully boleh achieve n we will see how the progress time to time…

WISH ME LUCK MY DEAR FRIENDS!!!!!!!!!!!

 

Advertisements


Myspace Countdowns, Flowers Countdowns at WishAFriend.com

Myspace Graphics
Myspace Graphics, Cute Friendship Graphics at WishAFriend.com

25

apa yang telah di capai setakat umur sudah mencapai 25 tahun?..

alhamdulillah degree sudah di genggam..

ada planning nak sambung Master..

tapi sekarang ni..yang paling utama adalah nak meningkatkan taraf ekonomi hidup…

kalo boleh..nak senangkan dulu hati mama n abah…

baru nak fikirkan pasal jodoh..

tapi kalo jodoh datang in between the road..i’ll accept it..

tapi yang penting aku nak duit yang banyak dulu..so that..aku nak puaskan dulu hati ini dengan perkara2 yang aku teringin sangat nak dan buat…

bukan tak mahu harapkan lelaki yang bergelar suami..

tapi pada pandangan diri ni..bila dah bersuami..sume nye akan tersekat…

aku dah jumpe few of them..yang after kahwin…sume nye tersekat..sume nak kene fikir pasal suami dulu..ok2..aku tau sume nye kene mintak kebenaran suami..tapi tu la…aku mungkin dah biase buat keputusan sendiri..

bukan nak kata aku sombong n megah boleh berdiri sendiri..

jauh di sudut hati..yakin aku kata kan memang wanita memerlukan lelaki…

tapi for now..i need to achieve everything i want first alone…

baru puas hati ni…nak pusing the whole wide world..

nak kumpul duit banyak2…

nak hantar mama n abah g holiday every year (Makkah especially)..

nak bahagiakan saudara mara ku yang dah banyak berjasa..

InsyaAllah…aku boleh buat!

Switzerland

kenape tetibe nak cite pasal country ni?..hehe...

Alps Mountain

very the beautiful

so nice

view of Interlaken

It is often said that Switzerland lies at the heart of Europe. Geographically speaking, that’s not quite true. However, the main route linking northern and southern Europe does run through the Alps.
The total length of the frontier is 1881 km (1168 miles). Switzerland borders Germany in the north, Austria and the Principality of Liechtenstein in the east, Italy in the south and France in the west. This means that three important European cultures meet in Switzerland – that of the German-speaking area, the French and the Italian.
The seasons are clearly defined. In spring (March to May) the trees blossom and the meadows become green. In summer the temperature rises to 25-30 degrees (77-86 degrees Fahrenheit). In autumn (September to November) the fruits ripen, then the leaves turn brown and fall. In winter the snow changes the landscape.
Valais in the south is a mountainous canton, famous for the Matterhorn and Switzerland’s longest glacier, the 23 km (14 miles) long Aletsch. Yet apricots, cherries, tomatoes and grapes grow in its valleys.
***kenape aku sibuk2 duk cite pasal Swiss ni?…sedang berangan2 nak g sane kot..hehe..TUNGGU….

THE STORM WARRIORS

meh g nonton...

salam semua….ape khabar?..

hehe..seperti biase…kali ni saya nak share story g nengok cite ‘THE STORM WARRIORS’ last Sunday with Bib…

to tell the truth..THE NEW POLICE STORY was the last chinese movie i saw in cinema..that time with Moneng..(Moneng…bile nak g tengok wayang ngan aku lagi ni?…)

This movie memang superb..best gile in terms of aksi lawan2 nye…

even tak tengok pun yang 1st nye cite..tapi don’t worry..ade banyak flash back pasal movie 1st..so from time to time..akan dapat jalan cite ni…

E-kin Cheng dalam cite nampak dah ketuaan nye..tapi tetap ensem..(hehe..) same gak cam Aaron Kwok…still maintain ensem..

Towards the end…ingatkan sad ending..(tapi memang ade skit2 sad ending pun..) tapi ok la..not bad for an ending..(looks like akan ade sambungan nye nanti..kalo ikut komik Pedang Setiawan la…ala komik dulu2 yang rega rm3 tu..yang nipis tu..)

So for those yang nak something different..lain dari cite melayu n english..go for this one la..

memang mulut akan ternganga je tengok teknologi dalam movie ni…

tapi aku tak tenganga la…korang la kot..hehe…

**once again..in this movie..the main rationale behind is SACRIFICE..BUT SACRIFICE FOR THE COUNTRY…hmmmm**

Mau Duit Lebih?

salam semua..tengah wat pe tu?..mesti tengah duk main Facebook n blogging kan…hehe..

hari ni…saje2 je gatal tangan nak sign up untuk satu online bisnes…

ape org kate..mencuba benda baru..usha punye usha…nampak cam best..bukan wat pe pun..just duk depan PC or laptop je…tak yah g kuar ke memane…lagi pun sesambil tu leh duk layan Facebook gak kan..

so ape kate buat benda ni gak…lagipun modal dia serendah rm10 je pun..

kalo berminat, leh la klik kat benda kelip2 yang kat atas tu..hehe…

mudah kan……=D

Previous Older Entries