My Saturday Evening with Ti

yes….Saturday comes again…

eventhough kene keje half day hari ni…tapi layankan aje..dah lumrah kehidupan..ape nak buat..hehe…

my marvellous time with Ti start at about 3 pm.

after picking her up at her house, we decided to go to Jusco Balakong…

tapi selalu la..selalu sangat2…kalo aku bawak keta sambil Ti jadi co pilot..selalu aku cam hilang tumpuan..pasalnye aku cam lebih khusyuk nak bercerita n mendengar cite Ti daripada bawak keta..

apakah maksud nye di situ?..

hehe…mungkin kitorang tak sabar2 nak bergosip n trus lupe daratan..mungkin la kot…

we went to Jusco Balakong to find wedding present for Salwa..our beloved friend n floormate..she getting married next week..so we must buy something for her…

after pusing2 Jusco,sampai hilang tumpuan nak beli hadiah..

kerana aku cam terpengaruh ngan Ti (hehe..) yang duk sibuk pilih handbag..kesudahan nye walaupun aku tak de niat pun..(???…) nak beli handbag..jadi terpaksa beli…hoho…(mungkin cite ni benar atau palsu?…)

sorry la tak dapat nak tunjukkan gambar handbag nye…

pasal aku ade gambar yang lebih menarik n mengujakan…

taaddaaaa…

DSC01004

hehe...tibe2 kat jucso balakong ade parrot yang ala2 beautiful lagi...

 

DSC01005

cam ala2 jakun lak aku ni pasal duk tangkap gambar parrot..hehe...

tu le gambar yang nak di tunjukkan…diorang ni tengah promote supaya kite sume duk ramai2 g lawat Zoo Negara..(haku pun dah lame gileee tak g Zoo Negara..jum pakat p reramai kawan2…)

then after dah naik lenguh kaki pusing Jusco, it’s time for us to move on..

next destination Econsave Balakong..tibe nak nak beli rak untuk simpan baju2 dia..(sikit punye banyak baju minah ni…tu yang nak tambah lagi rak..padahal dah ade satu kat umah nye…)..layan…

tibe2 tergerak hati lak nak ke Bangi lak..(best !)…kebetulan hari ni sabtu..so ade pasar malam!…ape lagi..tanpe berlengah lagi ..terus ku pecutkan Kia Picanto ku..(hehe…) ke Bangi…

tapi sesampai je kat sini..hujan turun ngan meriahnye…

tapi oleh kerana desakan naluri yang kuat, aku n Ti menggagahkan gak diri meredah hujan..(pakai payung ok…)..kongsi berdua…(tibe2 jadi petang yang romantik lak bagi aku n Ti..???)

niat di hati nak beli kueh deram (..kot eja nye..atau name lebih komersil..kueh telinga keling..) tapi nye…huhuhuhuhuhu….kerana hujan..pembuatan kueh di batalkan…struggle buat muke sedih kat bro tu..tak di layan nye haku..ala goreng je le jap…saje je malas…hangin jap aku..putus selera..hehe…

pusing2 punye pusing pasar malam tu…kami hanya beli ape je tau?…

Ti : jagung bakar n air kelapa

Wana : sotong goreng 2 cucuk

struggle meredah hujan, tapi hanye beli tu..ok le tu..menghabiskan masa terluang..hoho….

***jgn jeles ek kengkwn x-UKM sume…saya n Ti g pasar malam Bangi yang terbest hari ni..hehe..****

Advertisements

Jika Kau Ubah Fikiran…

hmmm…lagu mila yang baru ni..

bile dihayati2 lirik lagu nye…

teringat di kala aku duk sibuk gile admire ‘somebody’..

n that ‘somebody’ tak kira la from which era..(sek menengah, matrik n uni)..

tibe nye di kala itu..aku ni ala2 mampu berangan2 je..

dapat nye tak pun..buat sakit hati je…

tapi ‘somebody’ from uni life yang buat aku gile bayang sendirian berhad..

adoiiii la..pastu bile dah kecewa…tanggung sendiri je le..

**Diriku sedar siapalah ku dimatamu
hanya sebutir pasir di pantai kau berlabuh
cukup di situ hasrat ku terkubur**

The NewBorn

On February 2009, my makcu giving birth to a baby boy name Adam Mifzal Thaqif..i wrote about him in my earlier entry…

N now, he is already a healthy 8 months baby..just see his picture below…

adam mifzal thaqif

baru siap makan..comot nye mulut dia..hehe...

tengok la…thaqif makan sampai comot2 mulutnye..hehe..

thaqif is my 13th cousin..n not long after that..about 7 months after…

i have my 14th cousin!…hurrah!…now my mak andak turn to giving birth..

hehe….now one also a baby boy..we can’t wait for his name..

after so much anticipation..my pak andak choose Ahmad Zahid as a name to his baby boy..pak andak berangan nak anak dia jadi penyanyi cam Zahid Af2 kot..hehe..

nak tengok gambar baby boy baru?…

ahmad zahid

ala2..tido rupe nye dia..sory le kak long kaco tangkap gambar jap..hehe...

 

ahmad zahid

alamak..sampai terteleng2 ko tido ahmad zahid oiii...

ahmad zahid

asik tido je ko ni zahid oii....

 

dah ade 14 org sepupu aku ni..

n aku yang paling kak long nye..pergh..

walaupun aku ade adik sorang je..iaitu encik muhammad ikhmal khamil  aka kimai tu..

tapi nak di kire sepupu2 ku tu sume..pergh!…ramai nye adik2 ku..

duit raye pun kene budget besar2 ni..hehe…


**adik2 tak ramai pun takpe..sepupu2 ramai..sonot nye!**

Shopping Trip @ MidValley

yeahaaa…Saturday is now coming!..

n i love every single seconds of it even though today is my half  working day (..half day sangat la!!!)..

at first, i didn’t plan anything for today..not only until 2.30pm..i message Syarina asking her to hang out..

so that’s why today i did my shopping trip to MidValley with her..hehe..unexpected plan turns out to be the enjoyable moments that i realllyyyyy LOVE!….

so at about 4.30pm..i met her there n the first place that we go is FOS..

hehe..done a little bit of shopping..buy myself new clothes..Syarina also got herself new clothes..(hoo..i love spending my money on clothes!..hehe..macam banyak duit sangat je haku ni..haha..)

DSC00938

DSC00937

DSC00936


after ‘pusing2 ‘ bagai nak rak MidValley tu..(i know MidValley inside n outside..hehe…been there for a very2 long time..dulu2 waktu studi rajin sesangat..sesangat2..g jalan2 ke MidValley..that time my partner in crime would be Moneng le..hehe..every single weekends without going to MidValley rase tak lengkap rasenye idup ni..hehe..)..

tetibe aku cam teringin nak makan kat Secret Recipe..

so kami pun memulakan langkah ke Secret Recipe..pe lagi..trus le order Grilled Chicken Black Pepper n Grilled Chicken Mushroom..

DSC00943

untuk bahagian air lak..kami cam mengamalkan gaya hidup sehat lak..order plain water je..hehe…

dessert lak order yogurt cheese cake…(best gile..taste so heaaaveeen…)..

sambil tunggu2 order…mari kite bergosip..

hehe..gosip artis..gosip kengkawan sume di updatekan ok..hahaha…

then..pas makan..sambil nak membakar kalori…g jalan2 lagi..tapi g masuk jusco jap..Syarina nak bali yogurt Anlene…yumyum..hehe…

n at last at about 7.30pm…kami pun pulang..pergh…what a day!…

**seronoknye leh kalo leh shopping sepanjang mase…i love shopping therapy!…**

Pisau Cukur

oleh kerana aku skang ni tengah mood nak nonton filem2 Melayu..

so ujung minggu ni..

aku seperti bercadang nak g tengok cite pisau cukur…

Pisau Cukur

aku cam biase la..memang minat kat fazura..(start minat fazura pasal  tengok cite GOL & GINCU with moneng kat Berjaya Times Square waktu zaman studi dulu..rindu moneng..)

so this time..rase nye cam tak nak lepaskan peluang nak tengok cite baru ni…

tapi nye nak g ngan sape..

huhu…..

sementara aku duk pikir nak g ngan sape..korang layan la trailer Pisau Cukur ni ek…

biar kite same2 teruja n same2 nak g tengok cite ni…

hehe…

Choices…

choices are hard to choose when u also don’t know what u r looking for…

i think 1st u need to sit down..

n list down accordingly to what exactly u really need..

don’t let emotions influence u when u trying to list down the pros n cons…

after that i think u will be far more better to choose what is thebest for you…

**hidup ini akan senang kalo choices yang kene di buat itu cume setakat di antara kene pilih coklat Cadbury ke atau Kinder Buenos….hmmm…

Hidup Ini Perlu Berani…

..hidup ini memerlukan keberanian..

…keberanian itu lah yang akan mengubah kehidupan…

..tidak kira la perubahan itu membawa perubhan +ve atau -ve..

..yang penting keberanian itu telah di praktiskan…

Previous Older Entries