kebuntuan idea

ye..saya sedang menghadapi kebuntuan idea untuk membincangkan sebarang topik..

mungkin karena mood hari raya yang menggangu gugat walaupun hari ni dah start keje..

sangat tensi kerana cuti raya dah abis..

kene menghadap keje2 yang tak penah nak abis2 n melayan karenah bos yang tak penah nak enjoy life dia..(kot..)

hmm…

moga2 saya  tak akan menjadi bos yang kejam di masa hadapan…

Advertisements

…Takdir?…

A phrase that i want to share from “Selagi Bintang Masih di Langit” by Zaryl Amzari…

” kita tak boleh pilih takdir kita…tapi kita boleh pilih samada untuk terima dengan redha ataupun tidak…”

hmmm……keredhaan itu penting ye kawan2…

SALAM AIDILFITRI

raya1

Salam Aidilfitri diucapkan kepada semua..

Semoga Lebaran kali ini membawa keberkatan kepada kita semua..

Ampun dan maaf di pinta andai ada salah dan silap…

Jemput la datang ke rumah…

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI..

MAAF ZAHIR DAN BATIN…

Kejadian 15 Sept 2009

Wana : eh cik azizul, kalo nak g sungai buloh ikut yang cam kite g nam ken industries tu kene exit kat kota damansara kan?

En Azizul : a ah. betul la tu. nanti lepas tol, jgn lupe naik flyover n trus je sampai 2 trafik light. sampai kat simpang tu, awak pilih le nak ke kiri ke atau ke kanan..

Wana : oh ok2..saya ingat kot.

En Azizul : takpe2, jap g saya turun bawah bagi map…

tak lame pas tu..

En Azizul : nah,map nye..

Wana : (dalam hati…)..pergh siap bagi Google map tu.kalo sesat lagi tak tau le..

tq..

En Azizul : nak g Sg Buloh wat pe?

Wana : nak g jumpe kawan2 n bukak pose same2…

En Azizul : ok…

so tepat2 je kul 5,berlari2 anak aku ke punch card n trus swipe…

pergh.,memang efisien gile la aku..hahha…

maka dengan konfiden nye,aku pun drive ke Sungai Buloh mengikut gerak hati aku yang cube ingat2 jalan cam yang g hari tu…

so far, until exit Kota Damansara tu ok lagi..sekali bile dah masuk Kota Damansara..dah berpusing2..rase nye betul dah jalan aku ni..siap tengok map lagi..tapi asal tak jumpe2 simpang tu..hangin jap..kebetulan eddy tepon..tanye r dia kot2 tau ..sekali dia pun tak tau..(dah name [un eddy duk PD,harus dia pun blur2..) so dia bagi suggestion soh tanye zaid.aku pun pantas kol zaid..sekali nye zaid pun tak mampu nak bawak aku ke jalan kebenaran..so start la balik berpusing2…

pusing punye pusing, last2 kuar balik kat highway aku kuar tadi..(dah name pun highway..tak leh nak U-turn)…so trus le masuk highway arah ke ipoh..trus jadi jem gile aku.nampak je next exit ke Sungai Buloh..trus kol Nur..mujur Nur cam tau2 jalan..akhirnye berjaya gak sampai ke destinasi n berjumpe Nur n Syarina..

kuar kul 5,budget tak nak ikut jalan yang jem kat Shah Alam..alih2 otak aku yang jem…sampai kat Sungai Buloh dalam kul 6.30 ptg..pergh..baik aku lalu jalan Shah Alam je…hmmm….

tengah tunggu order...lambat gile...

tengah tunggu order...lambat gile...

The True Meaning Of Hari Raya

well, everyone has their own definition of hari raya…

so do i..

my hari raya definition includes all the below descriptions :

a) buy new clothes for raya

b) one day b4 raya, all my relatives will be gather to make lemang..(..every year pun buat..kalo tak buat cam hilang seri nye..)

c) morning of Raya, ask forgiveness from all the relatives..

d) if i’m still not working, it’s a must that i’m collecting duit raya from all my uncles n aunties..but now..i’m giving it to all my cousin..(tapi lagi best memberi rase nye)..

e) then go to kubur…

f) jalan2 to all my relatives house..(pahang n melaka)

g) tapi ni part paling best..konvoi raya ngan kawan2 di bentong…

memang ni acara wajib la dari skolah dulu…

ingat lagi kalo time skolah dulu ..budak2 lagi pun,tak de kereta nak guna,so naik le basikal pusing satu bentong..tak kire nak gak beraya..haha..then pas dah abis spm, mane yang ade lesen keta dah..mule la duk memunggah mane2 yang takde kenderaan ni untuk konvoi..sekali lagi,tak kire nak gak g raya…tapi bile dah keje ni..masing2 pun tayang keta la..tak nak kalah..rasenye mau sorang satu keta…hehe..

h) but above all…true meaning of raya is kemenangan yang perlu kite raikan sempena berjaya melawan nafsu n godaan di bulan pose..Alhamdulillah…aktiviti hari raya tu bergantung la kepada sume org…

**SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI KEPADA SUME

ESP KAWAN2 DI BENTONG (SRKS N SKMS), MATRIKS LONDANG, UKM 03/07(JKKP ) N BEKAS2 RAKAN SEKERJA DI GLOBE ENGINEERING N SHRDC...**

cERITA MAHU DELIVER BABY…

baru2 ni, my staff yang tengah sarat mengandung amik cuti 2 bulan…
so aku pun approvedkan la…tapi nye berat hati gak…sepanjang dia takde ni..memang sengsara la aku nak kene wat keje terkejar2..
dia ade,takde le terkejar2 ngat…tapi nak wat camne…dah dia dah sampai mase nak bersalin…aku pun takde le kejam ngat tak bagi…
so ijinkan je la..hehe…
nak di jadikan cite…di hujung2 pregnancy dia..tibe2 jadi banyak ngat masalah…tibe2 la doc sahkan dia ade kencing manis…(tu le..waktu lunch dia duk asik order kopi O ais je…hehe..aku dah nasihat..tapi dia tak mo dengar..)…bape kali duk asik kene amik darah..pasal doc nak monitor kandungan kencing manis dia…satu lagi hal…doc kate air dalam perut dia tu banyak ngat..takut baby lemas..dia memang jadi tak senang duduk bile dengar kate2 doc tu..(sebilang mase duk antar msg kat aku cite pasal kerisauan dia..btw..aku n dia after working hours jadi kawan baik tau..during working hours je ala2 kene jaga profesionalisme..relationship boss – staff…hehe)…
aku banyak nasihat kat dia bawak banyak2 berdoa n sabar…takde ape nye tu…
cadang pada awalnye dia memang nak balik bersalin kat hospital jelebu..(org nogori minah ni…hehe..)..sekali bile g sane..org hospital jelebu kate..tak mau amik kes dia..pasal kat jelebu takde specialist..kecewa gile dia…pasal nye dia nak sangat kat jelebu pasal jelebu tak ramai org n nurse nye baik2..(dia kate la…selalu kan org ade nitemare ngan nurse wad bersalin..tu yang dia cuak tu …)..so nak tak nak terpakse le dia ke sepital seremban…
n the amazing thing is…malam b4 dia start kronologi sakit2 ni..tibe nye dia nak gak berbukak pose ngan aku..(padahal dia tak pose pun..) so dia pun ajak le aku g jenjalan kt mydin usj…aku pun terima la ajakan dia…sian lak kat minah ni…siap makan2 kfc lak..sambil tu mulut dia tak abih2 ngomel..kalo la malam ni aku sakit2..memang le sebab pasal jalan2 ngan ko ni…
rupe nye memang masin pun mulut dia…malam tu dah start sakit2 tapi baru bukak 2 cm..doc pun admitted dia dalam wad…tapi nye dah lame gile..maseh lagi bukak 2 cm..trus doc kuarkan dia dri wad seremban tu n pesan kalo sakit2 lagi yang kerap baru datang lik sepital(..aku dengar cite ni..trus cam nak hangin ngan doc tu..leh la cam nak suruh2 org g balik,g balik…)..tapi yang best nye,…dia g balik ikut laki dia ke subang petang tu..tapi…
ha…ade tapi nye ni..malam tu..dia sakit2 lagi..tapi..ade lagi tapi…siap antar msg kat aku cakap…aku tak nak lagi g sepital wana..nak tunggu sakit betul2 baru g..(tabah betul minah ni..)..at last dia g gak…n selamat bersalin…alhamdullillah…
congrats to ZURAINI n husband…
welcome to the world ..AMIL IKHWAN SHAH….

**pergh..perjalanan pregnancy dia memang berliku2..tibe aku cam cuak….hehe…**

Motivational Quote From My Boss…

Hmm..while i was busying surfing internet..(during my rest time..ok..hehe..)..

my boss (as usual) come outside from his room..and gave me 4 pages of interesting motivational quote that i would like to share with all of u..

a) Everyone thinks of changing the world, but no one thinks of changing himself ( Leo Tolstoy)

b) Believing everybody is dangerous but believing nobody is more dangerous ( Abraham Lincoln)

c) If we cannot love the person whom we see, how can we love God, whom we cannot see…(Mother Teresa)

d) I will not say i failed 1000 times, i will say that i discovered 1000 ways that can cause failure (Thomas Alva Edison)

      – This is sooooo true n i will use in my everyday works life..

e) In a day, when you don’t come across any problems, you can be sure that you are travelling in a wrong path (Swami Vivekananda)

     – Oh i thought if never encounter any problem in a day..meaning i’m living in peaceful world..

f) If someone feels that they had never made a mistake in their life, then it means they had never tried a new thing in their life (Albert Einstein)

     – That’s y they say try something new everyday..don’t stick to same way of life everyday…

g) Never break four things in our life -TRUST, RELATION,PROMISE N HEART because when they break, they don’t make noise but pains a lot..(Charles Dickens)

      –Absolutely TRUE!!!

h) Three sentences for getting success

      i) Know more than others

     ii) Work more than others

    iii) Expect less than others

 

**thanks to MR LEE for these interesting quote…**

Previous Older Entries